Pagina's

donderdag 12 juli 2012

Granny stripe hoesje.


Geïnspireerd door de granny stripe van Attic24 heb ik deze granny stripe hoesje gemaakt. Hij is gemaakt met katoengaren Rio. Hieronder vind je het patroon, ben benieuwd naar de resultaten.PatroonMateriaal : Katoen garen Rio, lichtblauw 459, geel 371, wit 005 en lavendel 740.
Haaknaald 3,5.


Haak 12 lossen (deze is gemaakt voor een iphone 4, kijk naar de onderkant van je telefoon voor de lengte van je h.h. losse. Neem eerder te krap dan te lang), keer het werk om een haak in elke losse en vaste, haak in de laatste losse nog twee vaste om te keren. ( dus in totaal 3 vaste in de laatste steek).
Haak dan aan de andere kant in elke steek een vaste en in de laatste steek weer drie vaste.

Haak in de eerste steek van deze ronde 3 stokjes in de zelfde steek haak daarna een losse, sla 2 steken over en haak dan weer 3 stokjes in dezelfde steek. * Een losse, twee steken overslaan en dan 3 stokjes in dezelfde steek* herhaal dit gedeelte tot het einde van het rondje, haak dan een losse en bevestig de draad door 3 halfvaste in de eerste steken van het rondje. Hecht de draad dan af.

Bevestig de nieuwe kleur in een opening van de vorige ronde ( dus onder de losse) Haak hier drie losse ( als eerste stokje) en haak dan nog 2 stokjes. * Haak 1 losse en en haak in de volgende opening weer drie stokjes* herhaal dit ** stukje tot het einde van deze ronde en bevestig door 3 halfvaste in de eerste steken van het rondje. Hecht de draad dan af.

Herhaal deze laatste ronde in verschillende kleuren tot je aan de bovenkant van je mobiel bent, hecht de bovenste ronde niet af.  Haak de bovenste ronde met dezelfde kleur als de laatste ronde en haak alleen maar vaste.

1 opmerking:

  1. Soms is het patroon iets een beetje onduidelijk, maar verder is het een superleuk hoesje geworden :)

    BeantwoordenVerwijderen